Galeri FotoGambar-gambar berkaitan :


   
       
   (8hb - 11hb Ogos di Institut Kepimpinan dan Pembangunan (ILD), UiTm Tanjung Tualang, Perak)

Lapan ahli Akrab Bernama telah menyertai Kursus Peningkatan Kemahiran Pembimbing kendalian Unit Pengurusan Psikologi Kementerian Komunikasi dan Multimedia di Institut Kepimpinan dan Pembangunan (ILD), Uitm Tanjung Tualang, Perak.

Kursus empat (4) hari ini iaitu dari 8hb - 11hb Ogos, turut disertai oleh 17 petugas-petugas muda yang dipilih bagi program peremajaan Akrab BERNAMA.

Program Peremajaan ini merupakan salah satu program dikenalpasti dapat memantapkan lagi pasukan Akrab BERNAMA. Selain dicalonkan oleh ketua bahagian masing-masing, pemilihan petugas daripada pelbagai jabatan ini turut dipersetujui oleh Datuk Zulkifle Salleh, Pengurus Besar BERNAMA yang merupakan pengerusi Akrab BERNAMA.

Bagi memberi lebih makna lagi kepada usaha untuk meningkatkan kemahiran diri dan sifat-sifat murni sebagai rakan pembimbing, program kursus empat (4) hari tersebut diselitkan juga Program CSR. Pada 10hb, Ybhg Dato' Samsuni bin Mohd Nor, Setiausaha Bahagian Kanan (Pengurusan) KKMM telah menyertai peserta kursus ke Rungkup, Bagan Datoh, Perak. Dato' Samsuni bin Mohd Nor dan Puan Sharifah Zaini, Timbalan Pengerusi Akrab Bernama telah sama-sama mengagih sumbangan hamper kepada 30 keluarga miskin yang terdiri daripada berbilang kaum. Sumbangan yang berupa barangan keperluan dibeli menggunakan wang dana yang bukan sahaja dari Bernama tetapi juga diterima daripada ahli Akrab Bernama dan petuagas Bernama

Selain pihak KKMM dan BERNAMA selaku penaja program tersebut, RTM, Jabatan Penerangan Perak dan ADUN Rungkup juga turut memberikan kerjasama menjayakan program CSR tersebut.

Persiapan sebelum ke Institut Kepimpinan dan Pembangunan (ILD), UiTm Tanjung Tualang, Perak

   
  Puan Haidazira Binti Manan dan Puan Noor Aishah Binti Ayub sedang membungkus hamper untuk dibawa ke Perak bagi program CSR @SEMAN

Sebelum memulakan perjalanan ke tempat kursus

   
  Pengurus Besar BERNAMA turut memberi sokongan kepada petugas BERNAMA yang
bersedia untuk bertolak ke Perak
       
   

Aktiviti-aktiviti semasa berkursus

   
  En. Mohd Hairilzaim bin Md Zin (Zaim Zin) dari Global Genius Consultant Sdn. Bhd. berkongsi ilmu
dengan peserta.
   


       Turut serta Dato' Samsuni bin Mohd Nor - Setiausaha bahagian Kanan (Pengurusan) KKMM
   
       

Program CSR - Lestari Komuniti @ Rungkup (10 Ogos 2017)


Ucapan daripada Ybhg Dato' Samsuni bin Mohd Nor, Setiausaha Bahagian Kanan (Pengurusan) KKMM


   
 

Ucapan daripada Puan Sharifah Zaini, Timbalan Pengerusi Akrab Bernama
 
   
       
   
   

Penutup Kursus Peningkatan Kemahiran Akrab serta Program Peremajaan AKRAB BERNAMA

   
       
   
Salah satu program utama Akrab BERNAMA bagi Tahun 2017 adalah mengadakan lawatan kerja ke Batam, Indonesia.

Seramai 9 orang ahli Akrab BERNAMA yang diketuai oleh Pengurus Besar BERNAMA, Datuk Zulkefli Salleh yang merupakan Pengerusi Akrab BERNAMA, telah ke Batam dari 1 hingga 3 Mei 2017.

Tujuan lawatan kerja tersebut diadakan selain bagi memperkenalkan Akrab BERNAMA ia juga adalah bagi berkongsi pengalaman serta juga bagi mengeratkan silaturrahim dengan Persaudaraan Jurnalis Muslim di Batam. Pihak Persaudaraan Jurnalis Muslim tidak melepaskan peluang mengadakan dialog dengan Pengurus Besar BERNAMA, dimajlis makan malam khas dirancang bagi tujuan tersebut.

Sebelum itu, ahli-ahli rombongan akrab BERNAMA juga telah menemui Walikota Batam, yang diwakili oleh Bapak Amsakar Achmad di pejabat Walikota Batam. Bapak Amsakar telah memberikan taklimat ringkas berkaitan perkembangan Kota Batam dan berkaitan aktiviti-aktiviti pelancongan di Batam.

Majlis Makan Malam AKRAB BERNAMA Persaudaraan Jurnalis Muslim di Batam

   
       
   


Di Pejabat Walikota Batam


Bersama Bapak Amsakar Achmad


   


Sementara menunggu untuk bertemu Walikota Batam

   
         

Selepas bertemu Walikota

   

Lawatan Ke Studio Perfileman Di Batam


Taklimat oleh Pegawai Studio